De kunst- en cultuurgroep van het Stadsdorp startte in november 2016 met het eerste bezoek aan Huis Marseille. Onze laatste rondleiding naar de tentoonstelling Vondeling kon helaas niet doorgaan.

Tussen deze twee bezoeken hebben we veel Amsterdamse kunstinstellingen bezocht. Soms met rondleidingen en soms op eigen kracht. Die bezoeken werden steevast afgesloten met een drankje aangeboden door het Stadsdorp. Kijk eens in het archief van het Stadsdorp (Activiteiten, kunst- en cultuurgroep naar de verslagjes met foto’s).

Helaas valt er momenteel niets te bezoeken, maar we zijn niet afgesloten van kunst en cultuur. Vele musea proberen ons op de hoogte te houden via nieuwsbrieven, podcasts, livestreams en YouTube filmpjes.

Met de volgende nieuwsbrieven hopen we jullie toch een beetje blij te maken.Lees hier een fragment uit; Een huis genaamd Marseille.De tentoonstelling Vondeling in het Stadsarchief kan nog niet bezocht worden. Gelukkig zijn er op de website van het Stadsarchief artikelen te lezen over deze tentoonstelling met bijvoorbeeld een heel leuk onderzoek naar de vondeling Adam Vroon.