Op dinsdag 7 november 2017 gingen 12 Stadsdorpers naar de lunchvoorstelling BUIK van theatergezelschap Mug met de gouden tand.Het verhaal

Bob neemt zijn zus Marit voor haar veertigste verjaardag mee naar de Texelse duinen. Maar als ze in het vakantiehuisje zijn, blijkt dat hij nog een plan heeft: haar op subtiele wijze vragen of ze draagmoeder wil worden voor hem en zijn vriend.

Een komedie over oude wrok en nieuw leven. Over traag zaad, snelle beslissingen, makkelijke beschuldigingen en moeilijke keuzes. En over de vraag: wat heb je over voor je broer of zus?

‘Maar Marit. Luister nou. Als ik een nier nodig had zou je me toch ook helpen?’

Na het succes van Fifty Fifty en Een Flinke Linkse Vrouw is dit de derde
samenwerking van Marcel Musters en Lies Visschedijk met schrijfster Aaf
Brandt Corstius.

spel, regie Marcel Musters, Lies Visschedijk
tekst Aaf Brandt Corstius
decor X+L
kostuum Maartje Wevers
beeld collage Daria Birang
Fotografie Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin / X+LVerslag:

Een zeer goed gespeeld stuk door Marcel Musters en Lies Visschedijk, tussen broer en zus, die ons met geestige en vooral harde confrontaties verrasten vanuit hun gezamenlijk verleden en heden. Een ontknoping over draagmoederschap van zus en euthanasie voor hun moeder wordt uiteindelijk beslist met de weddenschap steen, schaar en papier.

Na het geestige en toch ook ernstige stuk hadden we een boeiende nazit met elkaar in de Smoeshaen.Volgende voorstellingen:
Vrijdag 15 december:  Steef’s Operette Uurtje door Steef de Jong (van De Modern Art Revue)
vrijdag 19 januari 2018:  Kaap Furie door Sara van Gennip
woensdag 21 februari: Huidhonger door Mugmetdegoudentand
vrijdag 16 maart:   Liefhebben door Laura van Dolron
Zie elders op de website meer informatie over deze voorstellingen.

Ieder koopt zelf (online) een kaartje.
We ontmoeten elkaar rond 12:15 uur in de hal van Bellevue en drinken na de voorstelling een stadsdorp-drankje in de Smoeshaan.

Voor last-minute beslissers worden steeds 3 extra kaarten gereserveerd. Dus mochten mensen op de dag zelf nog willen komen (en denken met een uitverkochte voorstelling te maken te hebben) dan kan dat. Zolang de voorraad strekt natuurlijk. Deze kunnen op de dag zelf tussen 11:45 - 11:55 via Netty, Lous of Ingeborg (in de Smoeshaen) gekocht worden.

Let op: soms duren de voorstellingen toch iets langer dan een uurtje.