http://www.defotoweek.nl/

Van vrijdag 9 t/m zondag 18 september 2016, vindt de vierde editie van Fotoweek plaats. Tien dagen lang zet Fotoweek de schijnwerpers op fotografie. De start van Fotoweek wordt gemarkeerd door de bekendmaking van  de nieuwe Fotograaf des Vaderlands op 7 september. Het thema dit jaar is ‘Kijk! Dit ben ik’.

Met dit thema  wordt de nadruk gelegd op portretfotografie. En op de wisselwerking tussen de geportretteerde en de fotograaf. Wie ben jij? Hoe kijk je naar jezelf? Wat wil je van jezelf laten zien? Weerspiegelt jouw portret je ware ik, of is dat slechts het beeld dat de fotograaf van je heeft?  Hoeveel van zichzelf kan de fotograaf overbrengen in het portret van een ander? Fotoweek legt de focus op het individu: zowel voor als achter de lens.

Fotograaf des Vaderlands
Voorafgaand aan Fotoweek, op woensdag 7 september 2016, maakt stichting Fotoweek de vierde Fotograaf des Vaderlands bekend in een persbijeenkomst in Foam. De Fotograaf des Vaderlands is een jaar lang de ambassadeur van Fotoweek en het gezicht van de Nederlandse professionele fotografie.

Rond het thema van Fotoweek 2016 ‘Kijk! Dit ben ik’ maakt de Fotograaf des Vaderlands, speciaal voor Fotoweek, een bijzondere fotoserie die wordt getoond tijdens het tweejaarlijkse internationale fotofestival BredaPhoto dat dit jaar plaatsvindt van 15 september tot 30 oktober.

Meer weten? ga naar www.defotoweek.nl