Er zijn regelmatig opera's te zien in Pathé Tuschinski.

Op zondagochtend 8 april 2018 om 11.00 uur de opera Cosi Fan Tutte in Pathé Tuschinski, zaal 1. Kaartjes via de site van Pathe >>

Een kwartier voor de start van de opera voorstellingen vindt een introductie plaats door Ernst Daniël Smid op het grote doek, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.Een nieuwe productie van de geliefde opera van Mozart, waarin de liefdestrouw op de proef wordt gesteld.

Napels, eind 18de eeuw. Twee jonge officieren, Ferrando en Guglielmo, scheppen op over de schoonheid en deugd van hun meisjes, de zusters Fiordiligi en Dorabella. Hun oudere vriend, de cynische Don Alfonso, zegt dat de liefdestrouw van vrouwen vergelijkbaar is met de feniks: iedereen heeft het erover, maar niemand heeft het ooit in het echt gezien.

Hij wil een weddenschap met hen afsluiten voor honderd goudstukken: als ze hem één dag de tijd geven en alles doen wat hij vraagt, zal hij bewijzen dat de zusters ontrouw zijn, net als alle vrouwen. De jonge mannen gaan lachend akkoord.

De live voorstelling van Cosi Fan Tutte wordt met een Opera introductie op het doek verzorgd door Ernst Daniël Smid.

----

Così fan tutte, ossia La scuola degli amanti (KV 588) is een opera van Wolfgang Amadeus Mozart in twee bedrijven naar een libretto van Lorenzo da Ponte. De eerste opvoering was op 26 januari 1790 in Wenen en was een groot succes. Omdat keizer Jozef II op 20 februari 1790 overleed werden alle theaters gesloten en werd de opera pas in juni 1790 weer opnieuw opgevoerd.

Così fan tutte wordt nog steeds regelmatig opgevoerd in de grote operahuizen over de wereld en wordt beschouwd als één van de meest muzikale opera's van Mozart. Andere opera's die qua uitvoering en stijl lijken op Così fan tutte zijn Le nozze di Figaro en Don Giovanni, eveneens op libretti van Da Ponte.

De titel betekent Zo handelen ze allemaal of De school der geliefden en refereert aan de onbetrouwbaarheid van vrouwen in de liefde.