Van Bach tot Beatles: benefietconcert ten bate van het Stoelenproject.Zoals elk jaar organiseert de Keizersgrachtkerk ook dit jaar weer een benefietconcert ten bate van het ‘Stoelenproject’ in Amsterdam. Het vindt plaats op zondagavond 24 juni en wordt verzorgd door het Francis Poulenc Ensemble, een blaaskwintet dat voor de gelegenheid is uitgebreid met zangeres en organiste.

Zij presenteren een muzikale fruitmand met werken van Bach, Farkas, Danzi, Manneke, Gerschwin, Lennon en Mac Cartney. Speciaal voor deze gelegenheid heeft componiste Sylvia Maessen een bewerking gemaakt van Beatlesliedjes voor sopraan en blaaskwintet.

Het concert duurt een kleine anderhalf uur waarna er gelegenheid is om in de tuinzaal of in de tuin een drankje te nuttigen. De entree is gratis, wel is er een uitgangscollecte waarbij bezoekers een donatie kunnen doen. De opbrengst van de collecte en van de drankjes gaat in zijn geheel naar het Stoelenproject.

Het Stoelenproject is de meest laagdrempelige avond- en nachtopvang voor dak- en thuislozen in Amsterdam, geopend van 15 september t/m 30 april. Het wordt gerund door vrijwilligers die voor een warme maaltijd zorgen en s’nachts een oogje in het zeil houden.

Ook leden van de Keizersgrachtkerk koken met enige regelmaat voor de bezoekers van het Stoelenproject.

Zondag 24 juni 2018, 19.30-21.00, Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566.
www.keizersgrachtkerk.nl  www.stoelenproject.nl