Blending is het mengen van verschillende smaken tot een gebalanceerde jenever ontstaat.
We mochten de vele tincturen die in zijn alchemistisch aandoende werkplaats worden gestookt ruiken en natuurlijk in de vorm van genever proeven.
Er stonden bij de proeverij een achttal mooi gevormde flessen klaar en voldoende glaasjes om het serieuze werk naar behoren te kunnen uitvoeren.
De “viergranen” jenever en de turfjenever vielen bij schrijver dezes het meest in de smaak. De stijl van Pieter als blender is vooral mild. Het merendeel van de leden van het Genootschap kon deze zachte smaken zeer waarderen.
Naast een keur van jenevers maakt Pieter ook “keuken”flesjes met dranken die vooral in dat deel van het huis goed gebruikt kunnen worden bij de bereiding van maaltijden. Daarnaast heeft hij veel likeuren in zijn assortiment.
Zijn producten onder de merknaam Amsterdamsche Jenevers zijn iets buiten de grenzen van het stadsdorp o.a. te koop bij Slijterij ‘t Fust, Bilderdijkstraat 2013 en Chabrol Wines, Haarlemmerstraat 7. Maar kijk voor de details even op zijn website www.goldenarch.nl .
Concluderend kan worden gesteld dat met het bezoek aan de Golden Arch Distillery met volle teugen is genoten door het Genootschap. Onder deze Vergulde Poort kreeg de naam Genootschap precies de betekenis die het verdient, want het Genootschap genoot!
Op 23 juni 2016 om 4 uur 's middags gaat het Genever Genootschap weer naar de Golden Arch. Als u meewilt graag aanmelden bij Bea.