Met een ruim gezelschap bezochten we op 25 juni 2015, een wat afgelegen plek waar de Golden Arch Distillery voorheen Distilleerderij De Vergulden Poort is gevestigd. Eigenaar Pieter Verhoeven legde, met begeleiding van zijn aanstekelijke lach, het proces van blending haarfijn uit.
Blending is het mengen van verschillende smaken tot een gebalanceerde jenever ontstaat.
We mochten de vele tincturen die in zijn alchemistisch aandoende werkplaats worden gestookt ruiken en natuurlijk in de vorm van genever proeven.
Er stonden bij de proeverij een achttal mooi gevormde flessen klaar en voldoende glaasjes om het serieuze werk naar behoren te kunnen uitvoeren.
De “viergranen” jenever en de turfjenever vielen bij schrijver dezes het meest in de smaak. De stijl van Pieter als blender is vooral mild. Het merendeel van de leden van het Genootschap kon deze zachte smaken zeer waarderen.
Naast een keur van jenevers maakt Pieter ook “keuken”flesjes met dranken die vooral in dat deel van het huis goed gebruikt kunnen worden bij de bereiding van maaltijden. Daarnaast heeft hij veel likeuren in zijn assortiment.
Bijzondere vermelding verdient het ontwerp van de etiketten, die zeer duidelijk is geïnspireerd op de typografie van de twintiger en dertigeer jaren van de vorige eeuw.
Zijn producten onder de merknaam Amsterdamsche Jenevers zijn iets buiten de grenzen van het stadsdorp o.a. te koop bij Slijterij ‘t Fust, Bilderdijkstraat 2013 en Chabrol Wines, Haarlemmerstraat 7. Maar kijk voor de details even op zijn website www.goldenarch.nl .
Concluderend kan worden gesteld dat met het bezoek aan de Golden Arch Distillery met volle teugen is genoten door het Genootschap. Onder deze Vergulde Poort kreeg de naam Genootschap precies de betekenis die het verdient, want het Genootschap genoot!
Op 23 juni 2016 om 4 uur 's middags gaat het Genever Genootschap weer naar de Golden Arch. Als u meewilt graag aanmelden bij Bea.