Uitslag Enquête Stadsdorp Gracht en Straatjes 2016

De enquête 2016 is eind januari gemaild aan de leden en uitgedeeld op de buurtborrel van 4 februari en op de vergadering van 11 februari.

De reacties waren voornamelijk positief, over de activiteiten van vorig jaar, de ideeen voor komend jaar en de inzet van de mensen die zich actief tonen.

De genoemde ideeen voor activiteiten:
Opvallend is de enorme belangstelling voor cultuur (tentoonstellingen en voorstellingen bezoeken) en (buurt)historie in de vorm van wandelingen of avonden. Ook moeten we de belangstelling voor kroegentochten niet uitvlakken, hoewel iemand dit een ‘studentikoos’ idee vond.

De voorgestelde ideeen van onderwerpen voor thema-avonden lijken goed gekozen.

‘Tussen de schuifdeuren’ roept meest vraagtekens op, hoewel van de 3 die mee willen doen, er 2 ‘t willen organiseren. Musiceren lijkt geen populaire activiteit in onze buurt, evenmin als poëzie lezen, hoewel ook voor deze beide ideeën wel iemand zich opwerpt als organisator. Met een klein aantal mensen kan ook een activiteit succesvol zijn.

Een aantal leden zijn onlangs een nieuwe activiteit gestart. De wandelclub maakt een vliegende start en zit al vol, de tekenclub start 8 maart en er is een oproep gedaan voor samen musiceren.

Marita zal diegenen die zich hebben opgegeven als ‘zou willen organiseren’ in contact brengen (via e-mail) met degenen die geinteresseerd zijn in betreffende activiteit en hen vragen hun ideeën over het onderwerp (eventueel samen) uit te werken. En het bestuur daarover op de hoogte te houden zodat dit gepubliceert kan worden op de website en in de nieuwsbrief.