OP 13 maart 2015, rond 21 uur staan al mensen voor de deur van Marqt in de Wolvenstraat te popelen om naar binnen te kunnen. De winkel wordt na sluitingstijd geopend, speciaal voor zo’n 20 stadsdorpleden.

Winkelmanager Paul van de Nes en 4 collega’s ontvangen ons allerhartelijkst. De winkel ziet er spik en span uit en we scharen ons rond de vitrinetoonbank met o.a. de Franse kaasjes. Er zijn stoelen voor degenen die niet lang kunnen staan en her en der staan kratjes opgestapeld met blad erop die fungeren als statafels. Paul legt kort de filosofie van Marqt uit. Alle etenswaren worden met respect voor natuur, dieren en mensen geproduceerd. Producten die met passie en verantwoordelijkheid worden gemaakt en waar een eerlijke prijs voor wordt betaald. Eten dat dicht bij zijn oorsprong blijft. Echt eten.

 

Er worden 2 witte, 3 rode en 1 dessertwijn geproefd. Paul geeft telkens een korte toelichting. Bij elke wijn wordt een bijpassend kaasje op brood of cracker geserveerd. De kaasspecialist van Marqt weet er veel van en vertelt er enthousiast over.

Naast het proeven en vergelijken wordt er ook veel gepraat en kennis gemaakt met nieuwe stadsdorpleden. Wanneer het gezellig is gaat de tijd snel. Het is al na 23 uur als de laatsten vertrekken. Iedereen ontvangt bij vertrek een hand-out met de geproefde kazen en wijnen, zie de foto’s. Een zeer geslaagde en verzorgde avond waarvoor wij de mensen van Marqt hartelijk bedanken.