Twee ondernemers in de IT, maar hun passie is bourgondischer. Ze beginnen samen de wijn- en kaaswinkel Emperor op de Herengracht 447, vlak bij de Leidsestraat. Leden van ons Stadsdorp worden op deze zonnige vrijdagmiddag, 24 april 2015, gastvrij ontvangen en maken kennis met deze enthousiaste mensen en proeven heerlijke wijnen en kazen.

Bij binnenkomst krijgen we een glaasje Cava. Daarna proeven we een aantal witte wijnen, een rosé en twee rode wijnen. Er wordt desgevraagd een toelichting bij gegeven. Zo is er een witte wijn met een bijzonder mooi etiket. En een witte Portugese wijn met oranje etiket en kroon, perfect passend bij deze Koningsborrel. Er wordt een rode wijn geproefd die maar in zeer beperkte oplage wordt gemaakt, de naam van de maker staat op elk etiket. Maar de smaak, daar gaat het uiteindelijk natuurlijk om, die is bijzonder te noemen.

We staan eerst rond de proeftafel in de benedenruimte en worden daarna rondgeleid naar boven. Op de tussenetage is de kaasafdeling met twee grote vitrines. In de ene liggen de Nederlandse kazen en in de andere de Franse. Allemaal van exclusieve kwaliteit. Bij de wijnen krijgen we er enkele te proeven.

Er is nog een verdieping boven waar proeverijen en andere ontvangsten worden georganiseerd. Er kunnen kleinschalige diners plaats vinden met prachtig uitzicht op de gracht.

De Stadsdorpers genieten van de wijn en kaas maar ook van de onderlinge gezelligheid. De informele sfeer maakt ook dat onverwacht de eigenaren contact met één van onze leden kunnen leggen voor opslagruimte in de buurt waar ze nog naar op zoek waren.

Menigeen verlaat de winkel met heerlijke wijn en kaasjes. Een ontdekking van een nieuwe winkel in onze buurt.

Een zeer geslaagde ontvangst waarvoor wij Bas, Rens en Albert van de Emperor hartelijk bedanken.

De geproefde wijnen:
Cava Mas Fi (€9,95)
Cumulus, Climbing Pinot Gris (€11,95)
Vinhos Bacalhoa, Catarina (€10,95)
Houchart Provence Rose Saint Victoire 2013 (€11,95)
Vistamar, Brisa. Cabernet Sauvignon (€7,95)
Signal Hill, Grenache (€19,90)

De geproefde kaasjes:
Delice de Bourgogne (€2,95 per 100gram)
Jonge Verweij (€1,25 per 100gram)
Jaap Schep Oud (€1,50 per 100gram)
En nog een vijgenbrood (€2,25 per 100gram)