De Stadsdorp boekenclub komt weer bij elkaar om gelezen boeken te bespreken. Zij kunnen nog niet terecht in het Ambassade Hotel. Als het weer het toelaat zullen ze bekijken of het buiten kan en anders met de gepaste afstand bij een van de leden thuis. Op woensdag 24 juni 2020 bespreken zij Broere van Bart Moeyaert.

Iedereen herinnert zich de smaak van gestolen goed, het geluid van zomers water en de geur van sinterklaasdag. Iedereen heeft een oma gehad met een rommellaatje, iedereen weet nog hoe warm de armen van de liefde waren. Door de verhalen die Bart Moeyaert over zijn zes broers en zichzelf vertelt, waait een bries waarvan je gaat glimlachen, ook als je geen broers of zussen hebt.

Broere werd bekroond, vertaald en kreeg een tweede leven als musical en was een bestseller die een longseller werd. Schrijven is sinds 1995 het beroep van Bart Moeyaert. Zijn boeken, zoals Kus me, Blote handen, Het is de liefde die we niet begrijpen en Broere worden door critici poëtisch, sfeervol en filmisch genoemd. Zijn werk is vaak bekroond in binnen-en buitenland en hij schrijft zowel voor kinderen als volwassenen. In 2014 werd hij aangesteld door de Raad van Bestuur van het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) en de Raad van Toezicht van het Nederlands Letterenfonds als intendant van het Gastland Vlaanderen/Nederland op de Frankfurter Buchmesse in 2016. Hij is winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019.

Korte impressie van de bespreking:

Wat kan je je nog fijner wensen? De bijna komplete Boekenclub verzameld in de fraaie tuin van Harmke bij schitterend weer. En een unanieme mening over het boek Broere van de Belgische auteur Bart Moeyaert. Korte verhalen over een gezin met 7 jongens waarvan de jongste van 7 een soort van "hoofdrol" speelt. Door de verhalen die Moeyaert over zijn 6 broers en over zichzelf vertelt, waaiteen bries waarvan je gaat glimlachen, ook als je geen broers of zussen hebt.