Het Ambassade Hotel is op dinsdag 29 maart 2022 de plek waar de Stadsdorp Boekenclub het boek ‘Uit het leven van een hond’ geschreven door Sander Kollaard gaat bespreken. Het boek beslaat een zaterdag uit het leven van Henk van Doorn, 56, Ic-verpleegkundige en alleenstaand.

Hij wordt wakker, laat de hond uit en doet boodschappen. Het wordt allesbehalve een doodgewone zaterdag als Henks hond ziek blijkt. Het dier zal sterven, niet vandaag of morgen, maar binnen afzienbare tijd. Dat gegeven gaat als een sleepnet over de bodem van de dag en haalt de gebruikelijke gedachten boven. Dat de tijd maar één richting kent, dat we zo kwetsbaar zijn en dat we zo eenzaam zijn hoeveel liefde we ook vinden. Henk heeft het grote talent om uit een acuut besef van sterfelijkheid een krachtig Carpe Diem te putten: leef het leven te volle.

Sander Kollaard (1961) is geboren in Amstelveen en studeerde geschiedenis in Amsterdam. Hij woont en werkt op het Zweedse platteland, in een voormalige pastorie. Voor zijn debuut, de verhalenbundel ‘Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde’, ontvangt Sander de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs 2014.