De boekenclub komt eens per maand samen in het Ambassade Hotel, Herengracht 341. Er wordt tegen achten verzameld in de lobby en dan zijn we bij elkaar van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur in de Writers Lounge.

Bij toerbeurt wordt door de deelnemende Stadsdorpers een boek uitgekozen. Op woensdag 29 augustus 2018 bespreken ze: 'Houtrot' van Rinske Hillen.
Natuurfilosoof Bram Wenksterman bewoont een pand aan de Amsterdamse Keizersgracht dat al generaties lang in zijn familie is. In de immense achtertuin liggen zijn voorouders begraven. De fundering moet dringend worden aangepakt en er zit niets anders op dan geld te vragen aan zijn rijke schoonvader. Dat ligt gevoelig, want Wenkstermans vrouw is pas opgenomen in een psychiatrische inrichting en de meningen zijn verdeeld: nam hij de juiste beslissing? Intussen organiseert zijn minnares een verrassingsfeest voor zijn vijfenvijftigste verjaardag. Als zijn dochter Amber voor die gelegenheid naar huis komt, ontdekt ze een voortwoekerend geheim. Het feest blijkt de aanzet tot een ongekend dramatische climax.

Houtrot is geïnspireerd op de waargebeurde geschiedenis van twee grachtenpanden. Het is een filosofische roman over schuld, verraad en familieloyaliteit. In de strak gecomponeerde plot ontrolt het verhaal zich in drie dagen tot een puinhoopRinske Hillen (1975) werd geboren in Rotterdam. Ze studeerde filosofie in Cambridge en Amsterdam en rechten in Utrecht. Houtrot is haar debuut. Begin 2019 verschijnt haar volgende roman ‘Mannenmaal’.