Vrij snel na de oprichting van ons Stadsdorp werd tijdens de buurtborrel gevraagd wie zin had om te zingen en na de positieve reacties richtte Elly, die helaas in het voorjaar overleed, samen met Ulrike het koor op. Er is een professionele dirigente: Barbara Wessel, die meerdere koren dirigeert. Zij doet veel aan ademhalingsoefeningen, wat de kelen los maakt en je de goede zanghouding geeft.

Ulrike: ‘Alle stemgroepen zijn vertegenwoordigd, op dit moment 3 sopranen, 3 alten, 2 bassen en 2 tenoren. We repeteren iedere 14 dagen, op dinsdag van 5 uur tot kwart over 6. De ene keer bij Hilly en de andere keer bij ons, omdat we allebei een goeie vleugel hebben staan, waarop Hilly ons koor begeleidt. Na het uurtje zingen volgt een drankje en sommigen van ons gaan dan meteen door naar de eettafel in de Doffer. Doordat we stemoefeningen krijgen van Barbara, ga je je stem ook beter gebruiken. Mensen die zeggen dat ze niet kunnen zingen, blijken toch altijd weer mee te kunnen doen.’

Het repertoire is heel afwisselend. Van klassiek met liederen van Händel tot wereldmuziek of populaire songs. Barbara komt met ideeën en wij zelf ook.
Zingen is goed voor je. ‘Na zo’n uurtje repeteren voel ik me altijd beter, optimistischer, je voelt je vrijer’.

Als je zin hebt om mee te doen, meld je dan aan bij Ulrike en kom gewoon een keertje kijken en luisteren of het iets voor jou is. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

In september start nieuwe seizoen en de data zullen dan in de agenda staan. Er wordt aan koorleden een heel kleine financiële bijdrage gevraagd.