Hans verhuisde 4 jaar geleden naar Amsterdam, belde eens met een oud-collega, die lid bleek van ons Stadsdorp. Dat leek hem ook wel wat. Het Stadsdorp werd zo een zeer actief lid rijker. Lees hoe dat in zijn werk ging.

Jaren geleden verhuisde Hans met zijn vrouw naar Frankrijk, waar zij zich in een kleine plaats hun plek tussen de bewoners moesten veroveren. Dat lukte heel goed. Door sociaal te zijn en mee te doen, werd wonen in het zuiden een groot succes. In gesprek met bewoners merkte hij dat sommigen het lastig vonden om in hun eentje in het café te gaan zitten. Dus sprak hij af: op woensdagavond ben ik er in ieder geval en al snel vormde zich een vast groepje, dat ook daarbuiten samen optrok en zelfs een eetclub begon.

Stadsdorp wil een dorpsgevoel geven in de anonieme stad, maar blijkbaar hebben zelfs mensen in een klein dorp soms ook een zetje nodig. Met die ervaring startte Hans als snel binnen Stadsdorp het MaandagavondCafé op; iedere week in café de Pels in de Huidenstraat. Waar inmiddels een vaste kern zich verzamelt aan de ronde tafel achterin, met wekelijks wisselende aanschuivers.

Er was al een leesclub binnen Stadsdorp, maar die was vol, dus met het idee: als je iets wil, dan moet je zelf doen, informeerde Hans of er belangstelling was voor nóg een boekenclub. Voilá, deze club komt nu sinds begin 2018 bijeen, op een mooie locatie binnen Hotel Ambassade.

Het vrijblijvende van Stadsdorp bevalt hem goed. Iedere week is er wel wat te doen, maar er ligt geen druk op je. Je kunt actief zijn of alleen zo nu en dan meedoen.

Plannen genoeg, hoewel het plan voor een jeu de boules-baan nog niet goed van de grond komt is het nog zeker niet van de baan; er moet overlegd worden met de Gemeente over een locatie, wie mee wil denken is welkom.

Buiten Stadsdorp is Hans een van de organisatoren van de jaarlijkse Hofjesconcerten en zingt in Jordaankoor ‘Puur Mokum’. Of dat nog niet genoeg is, speelt nu het idee om op zondagochtend samen ergens te gaan ontbijten….wie dat ook wil, kan Hans mailen!
Een email sturen naar stadsdorpgrenst@gmail.com kan ook en zal worden doorgestuurd naar Hans.


Inspiratie voor een nieuwe activiteit? Informeer bij andere leden of zij met je mee willen denken, of mail ons voor wat hulp.