De belangstelling voor de tentoonstelling ‘Al die Amsterdamse mensen’ in het Stadsarchief op donderdag 1 december 2022 was groot. Zo’n 30 Stadsdorpers kregen een interessante introductie door Emmy Ferbeek - hoofd publiek - over de taken van het archief.

Een indrukwekkende hoeveelheid kilometers papier en beelddragers wordt beheerd in de Bazel en in een nieuw depot in Noord. Door vriend te worden steun je het archief.

De fototentoonstelling ‘Al die Amsterdamse mensen’, werd ingeleid door de samensteller en toont beelden van bekende en onbekende fotografen. De periode tussen 1935 en 1975 veranderde er enorm veel in de stad en voor de bewoners. Veel daarvan hebben stadsdorpers ook zelf meegemaakt.

De tentoonstelling is nog tot 12 februari 2023.

Door een lege Bazel wandelen na sluitingstijd is op zich al bijzonder, en daardoor konden we in alle rust de foto’s bekijken. Na afloop had Stadsdorp voor een glaasje gezorgd en konden we binnendoor naar restaurant de Bazel in hetzelfde gebouw aan de Vijzelstraat. Daar aan lange tafels heerlijk gegeten. Er was wat misverstand over het menu, wat door het restaurant zeer goed en voorkomend werd opgelost.Een aanrader voor een heerlijke lunch of diner.