Al 7 jaar komen 6 Stadsdorpers, die bij aanvang onbekend waren met elkaar, als eetclub een aantal malen per jaar bijeen om samen van een maaltijd te genieten. Om de beurt is iemand de gastvrouw, die het menu kiest, de inkopen doet, kookt en er voor iedereen een gezellige avond van maakt.

Als Eetclub wilden we in het kader van het lustrumjaar graag koken voor anderen.
Zodoende kwamen we uit bij Koken verbindt. Onderdeel van het Stoelenproject, een laagdrempelige avond- en nachtopvang voor daklozen aan de Marnixstraat.

Koken verbindt houdt in dat je gezamenlijk een voedzaam menu samenstelt, zelf de inkopen doet , de maaltijd bereidt en eventueel uitserveert. Als je wilt kun je ook mee eten.

Op maandag 3 april 2023 was het zover. Onze beurt om een avondmenu te verzorgen voor 50 daklozen en 5 vrijwilligers. We besloten een uitgebreide nasi-maaltijd te maken.

Een behoorlijke uitdaging voor ons, omdat we nog nooit voor zo'n grote groep gekookt hadden. Het samen inkopen doen, 4 kilo kip braden, van 40 eieren omeletten maken, 6,5 kilo rijst koken en eindeloos veel groenten snijden in een goed geoutilleerde keuken was een nieuwe en leuke ervaring.Toen we het pand verlieten zagen we tevreden gezichten aan tafel.

Misschien dat dit initiatief binnen het Stadsdorp navolging vindt en ook andere groepjes ( max. 5 personen) zich aanmelden om een keer te koken. Zie voor meer informatie de site van kokenverbindt.