Twaalf enthousiaste wandelaars van de Stadsdorp wandelclub nemen op 20 juni 2020 met het verplichte mondkapje op, de pont van het Azartplein naar Amsterdam Noord.

De route gaat door het Vliegenbos, het oudste wandelbos van Amsterdam en genoemd naar Willem Hubert Vliegen die in 1912 het initiatief nam tot de aanleg ervan.

De anderhalve meter afstand zoveel mogelijk in acht nemend bereiken wij café ’t Sluisje waar de uitbaatster drie grote tafels voor ons weet te regelen. Het is een stralende dag en wij moeten concurreren met fietsers en ander sportief volk.Over de Nieuwendammerdijk lopen wij waar opvallend veel huizen vrolijk gekleurde tweezitsbankjes voor het pand hebben staan. Op 117 is het verkoopadres; daar praten we met een gepensioneerde die duidelijk plezier heeft in het op bestelling maken en het in elke gewenste kleur verven van deze prettig zittende bankjes.Wij wandelen door de weilanden met behulp van zelf te bedienen voetveren naar het schilderachtige, witte waterstaatskerkje van Schellingwoude uit 1866 aan de voet van de dijk. Onderweg valt er natuurlijk veel te bespreken, dat gaat van 0.0-biertjes, de voordelen en de misère van de Coronatijd naar voorzichtige vakantieplannen en alles wat daar tussen ligt.Heerlijk om weer in een groep te kunnen participeren.
Via een iets andere route komen we terug bij de pont. Een aantal neemt lijn 7, de anderen wandelen terug naar Pakhuis de Zwijger waar de fietsen staan. In overleg stellen we de gelopen route op 12,3 km.