De Stadsdorp wandelclub onder leiding van Carla startte met een wandeling vanaf het Amstelstation op zaterdag 18 juli 2020. Op de trappen van het gerestaureerde station wordt een groepsfoto gemaakt. We kijken uit over een gerenoveerd plein, waar geen fiets meer geparkeerd staat en dat is een prettig zicht.Onze tocht gaat langs de Amstel naar het Amstelkwartier. Op dit vroegere industrieterrein verrijst een nieuwe woonwijk en we starten bij het recent geopende Bella Vistapark, waar in het midden de watertoren uit 1910 in Amsterdamse School stijl is blijven staan.

Via de Amstelvlietstraat lopen we tussen de flats met binnentuinen door. Aan de andere kant van de metrolijn is een wijk met indrukwekkende villa’s gebouwd in diverse stijlen. Er is veel aandacht besteed aan de architectuur.
Een stukje verderop is de aanleg van een duurzaam park rond de laatste toren van de Bijlmerbajes nog in volle gang. Langs de Omval lopen we door Julianadorp waar de tijd heeft stilgestaan.

Bij een koffietentje in Park Frankendael zitten we heerlijk in de zon als we verrast worden met syrische hapjes. Twee vriendelijke jonge mannen spreken ons aan, als onderdeel van hun Nederlandse taalcursus, dat ze veel te veel eten gemaakt hebben en dat ze dat graag met ons willen delen. Van dat aardige aanbod wordt dankbaar gebruik gemaakt en er ontstaat een gesprekje met ze.Na de koffie en de heerlijke hapjes vervolgen we onze weg door het park, via de Middenweg naar de Ringdijk. Terug bij het Amstelstation gaat iedereen weer naar huis per fiets of tram. Een leuke en interessante stadswandeling van ca. 10 kilometer.

De volgende wandeling staat gepland op zondag 23 augustus.