Vanwege de ongewisse weersvoorspellingen en de drassigheid van het gebied bij Spaarnwoude, stelde Carla op het laatste moment voor om een andere route te kiezen. Op 20 mei 2017 geen natuurwandeling buiten de stad, maar een route vanaf Amsterdam C.s. via Oosterdokseiland, Artis en vandaar door Oost, richting de Amstel en terug naar centrum.

Het werd een mooie tocht met voor iedereen weer ontdekkingen van een stad in ontwikkeling.

Op het marine terrein werden we getrakteerd op een flinke regenbui. Het schuilen in Pension Homeland konden we combineren met een kop koffie. Daarna bleef het droog die dag.

In het scheepsvaartmuseum bewonderden we het Atrium. Via Entrepotdok Artis en Roeterseiland kwamen we uit op de Sarphatiestraat. Daar bezochten we het geheel vernieuwde Hotel Arena en de oude kerkzaal.

Het Oosterpark is een ware beeldtuin. Met de Schreeuw, De Titaantjes en het Slavernijmonument. Via de Beukenweg kwamen we op de Tugulaweg, bijzondere nieuwe woningbouw met zorg voor architectuur en omgeving. Van daar liepen we naar het Linnaeus hof.

Bij Elsa’s op de middenweg genoten we van een drankje. Een doorsteek van park Frankendael bracht ons op de Nobelweg, ringdijk, Wibautstraat oversteken en langs de Amstel terug naar de binnenstad.

Al met al 13 km. Een mooie stadswandeling en goede keuze om te anticiperen op het weer.

De volgende wandeling staat gepland op 24 juni 2017. Als je je wilt aansluiten bij de wandelclub 10km+ graag aanmelden bij Carla.