Elf stadsdorpleden wandelden in de bossen rondom Baarn 10 km+ op de onverwacht mooie herfstdag van 21 oktober 2017. 

Dit keer wat eerder bij de piano in de stationshal, 10.30 uur vanwege de langere treinreis naar het startpunt in Baarn voor de 11km lange herfstwandeling door de bossen. Iedereen had rekening gehouden met een aantal regenbuien.

Zoals gebruikelijk daar als eerste koffie in café restaurant ‘de Generaal’ naast het station. Wij waren met z’n elven en niet de enigen die van plan waren om een herfstwandeling te maken. Ook zagen we, meteen in het begin al, meerdere kabouters op zoek naar hun paddestoelen. De rode puntmutsjes dwarrelden vrolijk tussen de bomen.

Af en toe scheen de zon op de grote hoeveelheid bladeren die overal de  rond bedekten en daardoor een prachtige oranjebruine kleur kregen. Zelf waren de bomen nog redelijk groen.

We passeerden paleis Soestdijk aan de achterzijde waardoor we een  mooi uitzicht hadden over de paleistuin.We liepen verder over mooie bospaden, stonden vaak stil om de route te controleren, googlemaps kwam af en toe goed van pas, aten een boterham op een boomstam gezeten, en bleken uiteindelijk toch een volkomen andere route te lopen dan de bedoeling was.

Maar niet getreurd, de zon scheen steeds vaker, het werd warm en daar lag plotseling kasteel Groeneveld. Op het terras konden we bijkomen van de ietwat langer dan bedoelde wandeling.

Daarna was het nog maar een half uurtje naar station Baarn voor de terugweg. Jammer genoeg moest dat wel via een omweg door een ongeluk op het spoor.

Terug in Amsterdam stapten we op weg naar huis uit de tram om daar overvallen te worden door een enorme stormachtige regenbui en alsnog drijfnat thuis aan te komen.

Maar de wandeling was weer zeer de moeite waard en het gezelschap ook. En op míjn stappenteller stond 21.911 dat is ongeveer 13 km! Mooie score voor die dag.

Dank aan Carla, voor de organisatie!