Bijna afgezegd, maar gelukkig toch doorgezet blijkt de wandeling van zaterdag 16 december 2017 onverwachterwijs een oer-Hollands cadeautje. Zeven wandelaar(ster)s van 10km+ stappen op zaterdag 16 december 2017 bij de Appeltjesmarkt in de bus en bij het Amsterdamse Bos eruit.

De zon schijnt, en regen valt pas als we eerst vanzelfsprekend aan de koffie zijn. Binnen.

Buiten is het droog als we beginnen aan een heerlijk zonnig, beetje ruim rondje Bosbaan. Wolken stoeien boven en dus niet mèt ons- en maken prachtige luchten. Regen, zon, wei, lucht en land....... het is er allemaal- Holland op z'n best!

Wat de regen ons van boven bespaart, wreekt zich hier en daar wel onder onze voeten. Zompig, zuigend en glibberig glijden en dansen we regelmatig van polletjes gras naar hompjes riet langs wei en water, en slagen er ternauwernood in droge voeten te houden.

Op het laatst houden de wolken zich niet meer in, en klettert toch regen op ons neer. We schuilen een beetje onder bladloze bomen en een incidentele paraplu. De regen duurt niet lang, maar de zon houdt het dan echt voor gezien. En wij ook.

Volgende 10km+ wandeling is op 20 januari 2018.