Voor een wandeling bij Castricum ligt de zee voor de hand. Des te verrassender is het dat de leden van de Stadsdorp wandelclub tijdens de tocht van zaterdag 15 december 2018 geen spatje zee hebben gezien.

Maar des te meer zand, bos, wei, rund, struik, hei en paard en dat zonder de zee ook maar een seconde te missen......hoe mooi kan t zijn!!! Soms wanen we ons in een echt bos met even geen strakke oostenwind en kleine korte slingerpaadjes. De voorste wandelaars verdwijnen dan soms zo snel achter een bocht dat de rest zich moest haasten om de gids(en) niet uit het oog te verliezen.

Heel prettig is het dan om met een aangenaam klein aantal enthousiasten te zijn, dit keer 11. Die zijn snel weer bij elkaar. En gelukkig maar, anders hadden sommigen wellicht de dapperheid van Sasha gemist die onverschrokken een ‘wild’ rund durft aan te raken (of stiekem aait?!?)

De onontbeerlijke koffiepauze was in Johanna’s Hof, een gemoedelijke pleisterplaats middenin het duinlandschap. Zo ver in het midden, dat we ondanks de heldere routebeschrijving én de vele mobieltjes met hun diverse route-apps, de weg terug naar het station niet eens makkelijk gevonden kregen. 

Dan is het zo heerlijk vertrouwd als je ook gewoon de weg kunt vragen aan een langs zwoegende jogger. Die dan heel bereidwillig en duidelijk aangeeft dat het bij de splitsing rechtsaf, een klein stukje verder bij wat huizen linksaf en dan gewoon nog een eind rechtdoor is. En inderdaad komt dan het station in zicht.

Rietdekkers blijken er tegenover ook stevig bezig geweest te zijn. Het prachtige nieuwe rieten dak is nu vrijwel klaar! Al met al was het weer genieten van een, zoals wel vaker, totaal onbekend terrein. En dat zo dicht bij huis. Veel dank weer aan Carla.

Op naar de volgende wandeling op zaterdag 19 januari.