Bijna 50 stadsdorpers en belangstellenden uit de buurt kwamen woensdagavond 28 september 2016 naar onze thema-avond over wonen.

Het werd een leerzame en interessante avond, waarbij al snel duidelijk werd dat  we ons tijdig moeten voorbereiden op het veilig en comfortabel thuis blijven wonen als we ouder worden.

Blijven wonen of verhuizen zijn persoonlijke beslissingen zolang je die beslissing zelf nog kan nemen. Maar de meeste senioren nemen die beslissing te laat. Ook werd duidelijk dat er voor de groeiende groep ouderen in de binnenstad nog onvoldoende mogelijkheden zijn.

Colette Niemeyer én Andre van Stigt gaven beiden aan dat regels en wetgeving vaak nieuwe plannen onbedoeld in de weg staan.

Een uitgebreid verslag kunt hier downloaden >>

Uitnodiging deelname werkgroep wonen
Tijdens een informatieve middag in het voorjaar met een groepje stadsdorpers is de thema avond Wonen vormgegeven.
Er is behoefte aan meer informatie over wonen in de binnenstad. Handige Tips over wonen, zie het andere artikel hierover op onze website. Daarnaast is er grote behoefte aan generatiebestendige woningen.

In navolging op de Voorzorggroep kan de werkgroep Wonen onderzoeken bij welke instanties je het beste terecht kunt voor woningaanpassingen, hoe we in gesprek komen bij de Gemeente en nieuwe projecten volgen.

Interesse om hieraan deel te nemen?
Stuur een e-mail naar het stadsdorp.