Zeven Stadsdorpers gingen op dinsdag 19 september 2017 naar de lunchvoorstelling "Geef Rio maar de schuld'' in theater Bellevue.

Een uitstekend gespeeld, tragisch beeld van drie stuk gelopen levens, waar alleen een enkele reis Rio nog soelaas zou kunnen bieden. De tekst, gebaseerd op een fascinatie voor de film 'Before the Devil Knows You're Dead' en de sobere enscenering boeien tot op de laatste
minuut.

Na afloop praten we na in De Smoeshaan. Er tekent zich al een vaste kern af van Stadsdorpers die meegaan naar de lunchvoorstellingen. Leuk! Nieuwelingen zijn natuurlijk altijd zeer welkom om mee te gaan.

---

Voorstelling:
Andy en Gina leven al jaren boven hun stand. Hun huwelijk is een woestijn. Ze teren op luxe en drugs, maar de fiascotaks is bereikt. De enige en snelste weg naar geluk lijkt een enkele reis naar Rio. Aan de Copacabana moet de liefde weer gaan stromen. Onder de Cristo Redentor moet de compassie weer bloeien.

Maar waar betaal je een nieuw leven van? Andy besluit zijn wanhopige broertje Hank te betrekken bij een roofoverval op een juwelierszaak; die van hun ouders. Maar wanneer hun moeder slachtoffer wordt van deze heist is het nog maar de vraag of Rio hun zielen gaat redden.

Mustafa Duygulu’s inspiratie komt voort uit zijn liefde voor ‘de filmklassieker’. Eerder maakte hij de voorstellingen Closer (2014) en Las Vegas (2015). Geef Rio maar de schuld is ontstaan door zijn fascinatie voor de film Before the Devil Knows You’re Dead (2007). Duygulu legt met auteur Jibbe Willems drie personages op de snijtafel, die op een gewelddadige manier proberen te ontsnappen aan hun noodlottige zelfbeeld.

spel Joost Bolt, Mark Kraan, Whitney Sawyer
concept, regie Mustafa Duygulu
tekst Jibbe Willems
scenografie Ruben Wijnstok

----

Komende data dat we samen naar een lunchvoorstelling gaan zijn:

dinsdag 7 november: Mug met de gouden tand, met BUIK
gespeeld door Marcel Musters en Lies Visschedijk (een gouden duo)
dit wordt hun derde lunchvoorstelling.
Tekst: Aaf Brandt Corstius

Vrijdag 15 december: Operette door Steef de Jong ( bekend van The Modern Art Revue). Dus dat beloofd weer een verrassende voorstelling te worden.
Als je meewilt koop je zelf een kaartje, het beste (online) vooraf omdat het anders misschien uitverkocht is.

Voor last-minute beslissers reserveert Netty steeds 3 extra kaarten. Dus mochten mensen op de dag zelf nog willen komen (en denken met een uitverkochte voorstelling te maken te hebben) dan kan dat. Zolang de voorraad strekt natuurlijk. En dan zeker om 12 uur aanwezig zijn!