Tien stadsdorpers gingen op 31 mei 2017 samen naar de lunchvoorstelling "Niemandsland".

Een bijzondere voorstelling gespeeld door Alwin Pulinck en AnneSchulting. Beide acteurs blonken uit in hun spel maar de blauwe dame (werkster) in dit verhaal won het nog ook door haar fantastische mimiek.


Er waren mooie dialogen en verstilde momenten en niet te vergeten de lichteffekten op de decors. Na afloop hebben we nog met z'n allen met een drankje zitten napraten in de Smoeshaan.

---

Niemandsland: Een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen.

JIJ KEEK NAAR DE SCHEPEN AAN DE HORIZON. DAT ONBEWOONDE GEBIED. WAAR NIEMAND WOONT. WAAR IEDEREEN OP DOORREIS IS. DE DOORREIS. DAT IS ALLES.

Na veertien jaar keert een pianist terug naar zijn geboorteplaats. Op de berg waar zijn moeder kort geleden is begraven, treft hij een jonge vrouw met wie hij is opgegroeid. Hij was de zoon en zij de werkster, een arbeidsmigrant.

Wat proberen hun gezamenlijke herinneringen uit het verleden hen nu te vertellen? Waar zijn we thuis? Kunnen we wonen in de muziek, of alleen in de stilte van een huis?  

In een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen, waarin heden en verleden vervloeien, zoeken twee ontheemden bescherming bij elkaar; in een poging hun eenzaamheid te ontvluchten. 

Eva Jansen Manenschijn schreef met Niemandsland een intieme voorstelling in een beeldende, poëtische taal, die doet denken aan de toneelstukken van Marguerite Duras en Jon Fosse.

spel Alwin Pulinckx, Anne-Chris Schulting 
tekst Eva Jansen Manenschijn 
regie Eva Tijken 
vormgeving & kostuumontwerp  Janne Sterke, Nelli Bodt 
muziek Christiaan Verbeek
dramaturgie Florian Helwig, Tom Helmer 
beeld Sanja Marušić
techniek Jan Sol
productieleiding Vera Vlot
artistiek producent Frank Noorland
publiciteit Anna van der Heiden-Kunst


---

De volgende keer dat we met elkaar naar een theatervoorstelling gaan is op:

dinsdag 26 september: titel nog onbekend
groep: Likeminds
Lunchvoorstelling 12:30 uur.
Theater Bellevue. Leidsekade 90. Amsterdam

dinsdag 7 november: Buik, van Mug met de gouden tand.
spelers: Lies Visschedijk en Marcel Musters
Lunchvoorstelling 12:30 uur.
Theater Bellevue. Leidsekade 90. Amsterdam

Alle stadsdorpleden zijn welkom om aan te sluiten. Ieder koopt zelf een kaartje. We ontmoeten elkaar rond 12:15 uur in de hal van Bellevue en drinken na de voorstelling een stadsdorp-drankje in de Smoeshaan.

Let op: soms duren de voorstellingen toch iets langer dan een uurtje.