Maandag 11 maart 2019 troffen Pat, Trudy, Henk en Hans elkaar in het Van Gogh Museum voor een speciale rondleiding georganiseerd voor de Amsterdamse Stadsdorpers boven de 70+.

Een meer dan goede ontvangst met koffie, thee en lekkers gevold door een korte inleiding voor het hele gezelschap en vervolgens ging de tour in kleine groepjes verder. Bij ons sloot zich gezellig een dame van de OBA aan.

Gedurende de rondleiding waren continue een jongeman en een jongedame aanwezig, om ervoor te zorgen dat het ons aan niets ontbrak, en een zeer deskundige vrouwelijke gids. Deze loodsten ons op prima wijze door de drukte en pikten er voor het verhaal de juiste werken van de schilder uit.

Altijd weer interessant om, ook al kent eenieder ze wel, de zonnebloemen, aardappeleters, het gele huis in Arles en nog andere werken uitgelegd te krijgen. De broer Theo (de kunsthandelaar) van Vincent had een zoontje vernoemd naar de schilder (Vincent Willem van Gogh, 1890-1978) en die heeft ervoor gezorgd, na het vroege overlijden van zijn vader, dat al de honderden werken van Vincent bij elkaar gebleven zijn en nu dus te bezichtigen in Amsterdam.