De stralende zon scheen de hele dag tijdens onze wandeling op 23 februari 2019 door de Middelpolder. Carla wachtte ons op bij de tram, waarmee we met 12 Stadsdorpers de rit naar Uilenstede in Amstelveen maakten.

De Kalfjeslaan geeft al meteen een buitengevoel, ook al zie je gedurende de hele wandeling in de verte de Arena en de hoge kantoortorens van de Zuid-as. De polder ligt flink onder NAP en dat merk je aan de soms drassige weilanden waar we doorheen lopen.

We gaan achter elkaar over houten bruggetjes en stappen over hekken, wat meestal prima lukt, tot we aan een wel heel gammel bruggetje komen. We liepen daarom wel wat om, ook omdat de route niet altijd goed aangegeven of onderhouden was.

Na de weilanden kwam de dijk langs de Amstel in zicht. We liepen totaal wel 14 km voordat we bij het Kalfje neer konden zijgen voor koffie. We waren nog net op tijd voor deze wandeling, want vanaf 15 maart tot 15 juni is dit gebied gesloten, om de vogels rustig te laten broeden.

Een echt Hollandse polder -en weidewandeling, met veel ganzen, schapen en voortdurend uitzicht op knotwilgen en slootjes. Een heerlijke dag!
Route beschrijving van de wandeling.

De volgende wandeling is op zaterdag 23 maart.